Kakovost

Izbira materiala

Najpomembnejši konstrukcijski material naših montažnih hiš je les, ki je sušen v sušilnicah in lahko doseže maksimalno 18% vlage. S pomočjo te metode se uničijo vsi mikroorganizmi, sama struktura materiala pa pridobi na odpornosti. Les uporabljamo za stene (notranje in zunanje), stropove ter ostrešja.

Celotni sistem se pritrjuje z jeklenim pritrdilnim materialom, ki je certificiran po evropskih standardih in zagotavlja maksimalno trdnost in prilagodljivost.

Izolacija strehe

Streho izoliramo z mineralno volno - plošče (40kg/m³).

Konstrukcija strehe

Konstrukcijski elementi so izdelani iz lepljenega lesa v enem kosu. Kompletna zgornjo površino prekrivamo z deskami ali ladijskim opažem (vidni napušč). Kritina je iz sistema Bramac po njihovih predpisih, zato stranki izdamo tudi 30 letno garancijo na sistem Bramac.

Zunanje in notranje stene

Večplastne stene so sestavljene iz osnovne horizontalne in vertikalne lesene konstrukcije lepljenih nosilcev. Izolirane so z mineralno volno - plošče (40kg/m³). Obojestransko so obdane z OSB3 ploščami debeline 1,5cm.

Z notranje strani stene OSB3 plošče obdamo še z ognjevarnimi mavčno-kartonskimi ploščami, v vlažnih prostorih pa tudi vodoodporne.

Stropovi

Stropovi so narejeni iz industrijsko lepljenega lesa, ki je pritrjen na zgornji del z OSB3 ploščo debeline 2,2cm. Med tramovi zvočno izoliramo z mineralno volno - plošče (40kg/m³). Spodaj je strop obdelan z ognjevarnimi mavčno-kartonskimi ploščami, v vlažnih prostorih pa tudi vodoodpornimi.

Fasada

Izolativna fasada je narejena po našem sistemu z grafitnim stiroporom minimalne debeline 8cm. Fasadni sistem pripomore k optimalni toplotni, kot tudi zvočni izolaciji. Celotni sistem skupaj dosega toplotno prehodnost 0,13W/m²K ali 1,27l.

Trdnost in stabilnost

Konstrukcija hiše je izdelana tako, da zgradbi omogoča vrhunsko stabilnost in optimalne protipotresne lastnosti. K temu pripomore obloga iz plošč OSB3, kakor tudi elastična narava lesa, ki odlično upira tlačnim in vlečnim pritiskom. Na ta način hiša prenese celo 9-10 stopnje potresa merjeno po Merkalijevi lestvici. Odporna je tudi na močne sunke vetra.

Stavbno pohištvo

Našim strankam že v osnovi ponujamo okna in vrata s trojno zasteklitvijo s toplotno prehodnostjo 0,8W/m²K. Celotno stavbno pohištvo ima vgrajen sistem za zaklepanje in varovanje tipa ROTO. Za razsvetlitev mansardnih prostorov uporabljamo strešna okna Velux s pripadajočim vgradnim sistemom in zunanjim senčilom, ki jih na vašo željo opremimo z različnimi mehanizmi iz njihovega programa. Notranja vrata so iz lepljenega lesa vrhunske kvalitete, ki jih proizvaja podjetje Exim Lemn s.r.l.

Vpliv na okolje

Gradnja naših montažnih hiš ima minimalen vpliv na okolje, saj so vse hiše zgrajene iz 99% bioloških materialov. S tem skrbimo tako za naše okolje, kot tudi za prihodnost našega planeta.